Elly Nagaoka

Elly Nagaoka

Η Elly Nagaoka είναι μια γιαπωνέζα καλλιτέχνις που ζει και δουλεύει στη Ρώμη. Έχει γεννηθεί στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και έχει μεγαλώσει στο Τόκιο, Απέκτησε το BFA στο Rhode Island School of Design (ΗΠΑ) στη ζωγραφική και τη χαλκογραφία.

Η έρευνα της επικεντρώνεται στο CONCEPT της ταυτότητας και σαν ένας υποκείμενος νομάς έρευνα την πολλαπλότητά του. Πραγματοποιεί τη δουλειά της μέσω σχεδίων, κολάζ, ζωγραφικών, και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων. Έχει παρουσιάσει τα έργα της και σε ιδρυμάτων και σε ανεξάρτητους χώρους, όπως το CIAC, στο Τζενατσάνο, τη Galleria Monserrato Arte '900 στη Ρώμη, το Macro Asilo στη Ρώμη, τον ανεξάρτητο χώρο Lettera_E, στη Ρώμη και το Austrijski Kulturni Forum, στο Σαράγεβο.

 "Φωνήεντα (η εκδίκηση της νύμφης Ηχούς)

Τα "φωνήεντα (ή φωνητικά) γεννήθηκαν κατά κάποιον τρόπο από τρία διαφορετικά συμβάντα τα τελευταία δυο χρόνια.

Το πρώτο είναι η πρακτική του διαλογισμού: εκεί που εκφέρονται τα φωνήεντα.

Το δεύτερο υπήρξε ένα συνέδριο στη Ρώμη της φιλοσόφου Adriana Cavarero, πάνω στο νόημα της φωνής με βάση το μυθιστόρημα της νύμφης Ηχούς και του Νάρκισσου του Οβιδίου.

Το τρίτο είναι ένα κείμενο του Peteris Vasks, "The Book" παιγμένο και τραγουδισμένο από τη βιολοντσελίστα Sol Gabetta που άκουσε σε μια συναυλία στο Άμστερνταμ.

Ο τίτλος του project προέρχεται από το διπλό του νόημα: φωνήεντα της αλφαβήτου και φωνήεντα ως ιδιότητα φωνής, ειδικά της γυναικείας.

(Elly Nagaoka)

Previous
Previous

Patrizia Molinari

Next
Next

Giustina Prestento